Kaip išsirinkti saugų ir kokybišką produktą?

Produktus rinkitės atidžiai

Į ką atkreipti dėmesį turgavietėse renkantis produktus?

► Į ką atkreipti dėmesį perkant arbūzus?

► Kaip įvertinti valgomųjų ledų kokybę?

► Vasaros iškylos gamtoje: patarimai, kaip joms pasiruošti tinkamai

► Kaip reikėtų laikyti duoną, norint ilgiau išsaugoti jos šviežumą ir visas skonines savybes?

► Kaip perkant braškes įsitikinti, kad uogos yra kokybiškos, šviežios ir skanios?

► Ar pavytę vaisiai ir daržovės dar tinkami vartoti?

► Ruošdami kavą venkime akrilamidų

Į ką svarbu atkreipti dėmesį, perkant maisto papildus internetu?

► Kuo skiriasi vaisių sultys, nektaras ir gaivusis sulčių gėrimas?

► Ar saugu gerti vandenį iš čiaupo, o gal geriau rinktis virintą vandenį arba pirkti vandens filtrus?

 

Perskaitykite ženklinimo etiketę

► Kokiomis sąlygomis reikėtų laikyti medų? Koks šio produkto galiojimo laikas?

Kokį aliejų geriausia rinktis kepimui?

Kuo skiriasi terminas „geriausias iki ...“ nuo „suvartoti iki...“ ant maisto produkto pakuotės?

► Ką galima sužinoti atidžiau paskaičius šaldytų pusgaminių etiketę?

► Kokias dešreles galima kepti kepsninėse?

Kaip išsirinkti medų ir kuo šis bičių produktas vertingas?

► „Užauginta be antibiotikų“. Ko tikėtis vartotojui, perkančiam šiuo užrašu pažymėtą produktą?

► Ar viską žinome apie ekologiškų produktų ženklinimą

► Į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvies produktus

Į ką atkreipti dėmesį perkant šviežią žuvį

► Specialistai pataria neapsigauti ir atidžiai vertinti maisto papildų reklamos teiginius

► Įsigaliojo nauji reikalavimai maisto produktų kilmės nurodymui

 

Kokios kokybės produktai vartotojams siūlomi prekybos ir viešojo maitinimo vietose?

► Lietuviškos bitės neša kokybišką medų

► Populiarėjant gėlių naudojimui maisto gamybai ar puošimui, įspėjama apie rizikas

► Daugelio pamėgti mėsos konservai – ką reikėtų žinoti ir gamintojui, ir vartotojui?

Kam skirtos savikontrolės sistemos ir kodėl maisto įmonių reikalaujama jas turėti?

Lietuvoje parduodamos šviežios daržovės – saugios ir kokybiškos

 

Gaminu pats

► Kaip saugiai pagaminti sušius, kad vakarienė nesibaigtų pablogėjusia savijauta

► Kaip saugiai pagaminti maistą šventiniam Velykų stalui?

► Kaip tinkamai išsirinkti ir saugiai paruošti paukštieną šventėms?

 

 

 

 

Atnaujinta:
2021-10-26
Atgal