Pranešimai apie nesaugius maisto, su maistu besiliečiančius produktus ir pašarus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama oficialią importuojamų bei rinkai tiekiamų maisto produktų ir pašarų kontrolę, teikia informaciją apie nesaugius maisto, su maistu besiliečiančius produktus ir pašarus, nustatytus rinkos kontrolės ar importo kontrolės metu, apie kuriuos paskelbta Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemoje (RASFF – Rapid Alert System for Food and Feed).

Informacija apie pastarąjį mėnesį rinkos kontrolės ar importo kontrolės metu nustatytus nesaugius maisto, su maistu besiliečiančius produktus ir pašarus pateikiama lentelėje ir reguliariai atnaujinama. Ankstesni pranešimai saugomi RASFF pranešimų archyve.

Rinkos kontrolės metu nustatyti nesaugūs produktai toliau nebeparduodami, o jau parduoti surenkami iš rinkos, sunaikinami ar dėl jų priimamas kitas sprendimas. Importo kontrolės metu nustatytų nesaugių produktų neleidžiama pateikti į rinką, jie sunaikinami, grąžinami tiekėjui ar dėl jų priimamas kitas sprendimas.

Importuotojai, gamintojai, perdirbėjai ir prekybininkai savo veikloje privalo taikyti tokias savikontrolės ir kokybės užtikrinimo sistemas, kad nustačius nesaugų, netinkamai paženklintą ar kitų reikalavimų neatitinkantį produktą, įmonė nedelsiant:

- nutrauktų produkto tiekimą rinkai visuose jos padaliniuose ir filialuose,

- informuotų visus produktą įsigijusius juridinius asmenis,

- organizuotų vartotojų informavimo priemones.

Vartotojai, įsigiję saugos reikalavimų neatitinkančių produktų, apie tai visų pirma turėtų pranešti pardavėjui, kad pastarasis galėtų imtis reikiamų priemonių ir pašalinti saugos reikalavimų neatitinkantį produktą iš rinkos, bei informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Eil. Nr. Data Produkto rūšis ir (ar) pavadinimas, kilmės šalis Pažeidimo rūšis Plačiau
1. 2020 08 03 Sūdytos lašišos mėsos gabaliukai Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
2. 2020 08 03 Švieži vištienos ketvirčiai iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
3. 2020 08 07 „Vinoferm Malostop“ (fermentas lizocimas) iš Belgijos Nenurodyti alergenai PDF
4. 2020 08 07 Pikantiškas kiaulienos faršas iš Lietuvos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
5. 2020 08 07 Šaldytos viščiukų broilerių šlaunelės iš Vengrijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
6. 2020 08 12 Šaldytos viščiukų broilerių šlaunelės, filė, sparneliai iš Rumunijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
7. 2020 08 19 Maisto papildas iš Liuksmburgo Nustatyta draudžiamų medžiagų PDF
8. 2020 08 26 Šilauogės iš Lenkijos Nustatyta pesticidų PDF
9. 2020 08 26 Ekologiškos mėlynės iš Baltarusijos Nustatyta pesticidų PDF
10. 2020 08 27 Monokalcio fosfatas iš Lietuvos Nustatytas per didelis kiekis fluoro PDF
11. 2020 09 07 Vytinta dešra iš Ispanijos Įtariamas apsinuodijimas PDF
12. 2020 09 15 Šviežios vištienos blauzdelės Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
13. 2020 09 18 Viščiukų broilerių šlaunelių mėsa iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
14. 2020 09 18 Kelioniniai puodeliai iš Kinijos Nustatyta melamino migracija PDF
15. 2020 09 22 Švieži viščiukų broilerių ketvirčiai iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
16. 2020 09 22 Greitai sušaldyti viščiukų broilerių sriubos rinkiniai Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
17. 2020 09 22 Greitai sušaldyti viščiukų broilerių sparneliai Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
18. 2020 09 23 Šalto rūkymo karpio filė Nustatytas cheminis užterštumas PDF
19. 2020 09 25 Švieži viščiukų broilerių ketvirčiai iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
20. 2020 09 28 Šviežios viščiukų šlaunelės iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
21. 2020 09 28 Šviežia vištienos filė iš Lenkijos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
22. 2020 09 28 Vištienos kepsneliai džiūvėsėliuose iš Lietuvos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
23. 2020 10 06 Atvėsinta smulkinta kiauliena iš Lietuvos Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF
24. 2020 10 09 Sūdyti silkių filė gabaliukai ir silkių filė su aliejumi „Tradicinė“ Nustatytas padidintas konservantų kiekis PDF
25. 2020 10 12 Vištienos filė kepsniai su kumpio ir sūrio įdaru Nustatyta patogeninių mikroorganizmų PDF

 

RASFF pranešimų archyvas:

2020 m. liepa

2020 m. birželis

2020 m. gegužė

2020 m. balandis

2020 m. kovas

2020 m. vasaris

2020 m. sausis

2019 metai

2018 metai

 

Atnaujinta:
2020-10-16
Atgal